Drechtsteden KinesiologieNatuurgeneeskundig consult volgens de 5 natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat ik jou op een holistische werkwijze benader.

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie.

Wereldwijd wordt energie gezien als de basis van het leven. Energie vormt de basis bij de behandelingen van de BATC therapeut. Er kan pas gewerkt worden aan de principes prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn wanneer je energiehuishouding op orde is. Zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaats vinden. Het is een eerste prioriteit om te zorgen dat je over voldoende energie beschikt, dat er een evenwichtig stromen van de energie plaats vindt en dat eventuele blokkades worden opgeheven.

Kinesiologie test veel uit dmv energie. Blokkades kunnen op deze manier gevonden worden en ook opgelost worden.

2. Prikkeloverdracht

Prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel. Via de hersenen worden prikkels via het zenuwstelsel naar de rest van je lichaam gestuurd. Ook andersom worden prikkels vanuit je lichaam naar je hersenen gestuurd. Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk ofwel ‘de telefoonlijn’ van je lichaam. Pijnprikkels bijvoorbeeld hebben een functie om bij bepaalde situaties juist en snel te kunnen reageren. De prikkeloverdracht zorgt er ook voor dat bepaalde signalen, bijvoorbeeld over wat je nodig hebt voor herstel, aan het lichaam worden doorgegeven. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.

Kinesiologie maakt gebruik van prikkeloverdracht, het helpt te  communiceren met je lichaam. Er kunnen te veel of te weinig prikkels zijn. Te sturen om daar een balans in te vinden helpt je om je beter in balans te krijgen.

3. Drainage

In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting door afvalstoffen. Enkele oorzaken van buitenaf kunnen zijn: het inademen van vervuilde lucht (zware metalen) of bepaalde stoffen zoals restanten van pesticiden, dioxines of bepaalde toevoegingen in onze voeding. Daarnaast kan je lichaam zelf een overbelasting van afvalstoffen creëren doordat bijvoorbeeld je lymfesysteem of bloedcirculatie niet optimaal functioneert. Je lichaam is onder gunstige omstandigheden in staat om de meeste afvalstoffen zonder problemen uit te scheiden via onze uitscheidingsorganen. Soms echter is het wenselijk om het lichaam daarin te ondersteunen en te stimuleren. Wanneer er te veel afvalstoffen in je lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld in onze darmen, dan kunnen voedingsstoffen ook niet goed meer worden opgenomen.

Je nieren, longen, lever en huid zijn je uitscheidingsorganen. Het kan nodig zijn je nieren, lever, longen of lymfe systeem tijdelijk te ondersteunen met supplementen om ze te stimuleren beter hun werk te kunnen doen.

4. Voeding

Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest.

Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.

Ik kijk altijd naar je voedingspatroon om dit te optimaliseren voor jou. Dat kan voor iedereen anders zijn. Tevens test ik voedingsintoleranties en/of allergieën uit en kijken we hoe die kunnen behandelen met mbv kinesiologie.

5. Geestelijk welzijn

Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor je geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomt in balans te blijven.

Emotionele en mentale problemen hebben veel invloed op je functioneren. Misschien nog wel meer dan je denkt. Vaak zit er een emotionele lading onder je onbalansen, intoleranties of allergieën. Door je daarvan bewust te maken, kan je ermee aan de slag. Ook zijn er mooie en soms vrij eenvoudige manieren om stress te reduceren in je lichaam met rust in je lijf als gevolg.