Drechtsteden Kinesiologie



Voeding

Intolerantie, allergie of overgevoeligheid?

Voeding kan de bron van vele klachten zijn. Wanneer jij ongeschikt eten en drinken tot je neemt en je lichaam reageert hier heel slecht op, kan het voor jouw toestand nare gevolgen hebben.

Lactose intolerantie, gluten sensitiviteit of allergie, overgevoelig voor bepaalde E-nummers, fruit, cafeïne, vissoorten enz. Pinda of notenallergie, koemelkeiwit allergie enz. Druk reageren op suiker? Je kan ook uit laten testen welk soort voedingsmiddel het beste bij je past. Bijvoorbeeld wat melk betreft: koemelk, geitenmelk, amandelmelk, rijstemelk, havermelk of kokosmelk. Of gluten: tarwe, spelt, rogge, gerst, haver of teff.

Je kan op heel veel verschillende soorten voeding of voedingsmiddelen overgevoelig of allergisch reageren. Soms is het heel lasting zelf de link te leggen. Je kan tot 72 uur later (!) nog reageren op een voedingsmiddel. Tevens eet je nooit één ding, maar een combinatie van iets. Wat is het dan waar jou lijf op reageert? Je kan een eliminatidieet volgen, maar daar ben je lang mee bezig en vergt veel discipline en geduld.

Indien je een onbedwingbare behoefte aan suikers/snoeperijen hebt, is de kans groot dat je een onbalans op suikers hebt. Dat gaat heel vaak samen.

Vanuit mijn orthomoleculaire achtergrond kan ik kijken of er specifieke voedingsmiddelen zijn, die niet in het dagmenu mogen ontbreken. Er is voeding die heel goed is voor je darmen. Je darmen niet op orde, is heel vaak oorzaak van vele klachten. Depressieve klachten worden daar ook vaak aan gelinkt.