Drechtsteden KinesiologieHooikoorts

Hooikoortsklachten

Vanaf januari tot in oktober is er altijd wel een boom, gras , bloem of struik die zijn pollen rondstrooit. Die hoeven echt niet bij u in de straat te staan om er last van te hebben. Niet iedereen heeft gelukkig het hele seizoen last, soms alleen een bepaalde periode. Je kunt bij mij in mijn praktijk terecht om hooikoortsklachten te laten verminderen / over laten gaan en jezelf te wapenen tegen pollen.

Op allergieradar.nl kunt u controleren op het moment dat u veel last heeft welke boom, struik of plant momenteel aan het strooien is. Dat maakt het al wat makkelijker om er achter te komen wat de hooikoortsklachten veroorzaakt.

Het allerbeste is om in het najaar al te beginnen met behandelen van hooikoorts. Als de pollen in de lucht zijn is het lastiger en heb je daardoor soms meer behandelingen nodig als in de winter. In de wintermaanden is de beste periode om hooikoorts aan te pakken. Vaak vergeten we dat, omdat dan juist de klachten er niet zijn.

​Huisstofmijtallergie geeft vaak een zelfde soort klachten als hooikoorts. Die klachten heeft u dan het hele jaar door. Met de spiertest kan ik heel makkelijk uittesten wat de boosdoener is van hooikoorts en tevens of er huisstofmijt meespeelt.

Als de huisstofmijt (ook) het probleem is, lossen we dat op. Dat bespaart u onnodige huisaanpassingen als vloerbedekkingen vervangen, hoezen om matrassen, elke dag stofzuigen enz.