Drechtsteden KinesiologieVrouwelijke hormonen

Krijg je hormonen op orde

Klachten afkomstig van hormonen, zoals menstruatieklachten, overgang en last hebben tijdens de eisprong, kunnen als zeer vervelend worden ervaren. Zo vervelend zelfs dat het je leven negatief beïnvloedt en jij je leven erop moet afstemmen. Dat wil je vast niet?

​Wat ik vaak zie, is dat de vrouwelijke hormonen apart wel in balans zijn, maar het gaat in de cyclus om de samenwerking van deze hormonen. En juist in de samenwerking gaat er regelmatig iets mis. Als je die samenwerking in balans brengt, voelen vrouwen zich vaak een heel ander mens gedurende de gehele cyclus.

Mijn werkwijze

​Samen gaan we ervoor zorgen dat de samenwerking tussen jouw hormonen weer soepel gaat verlopen. Tijdens onze gesprekken zal ik de klachten opnemen en het behandelplan op jou gaan afstemmen.

Tijdens de overgang verandert de hormoonhuishouding en kan je te maken krijgen met opvliegers, nachtzweten en andere klachten. Ook dan zie je bij het optimaliseren van de samenwerking dat bijvoorbeeld nachtzweten tot het verleden gaat behoren. Op deze manier komt u prettiger die overgang door.​

Er zijn ook mogelijkheden om met behulp van tijdelijke supplementen ter ondersteuning klachten te laten afnemen. Het moet dan uiteraard wel een supplement zijn wat het beste bij jou klachten past. Er zijn meerdere mooie natuurlijke supplementen die hierbij kunnen helpen. Ik help je uitzoeken welke het beste bij jou lijf past.