Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Voeding

Intolerantie, allergie of overgevoeligheid?

Voeding kan de bron van vele klachten zijn. Wanneer jij ongeschikt eten en drinken tot je neemt en je lichaam reageert hier heel slecht op, kan het voor jouw toestand nare gevolgen hebben.

Lactose intolerantie, gluten sensitiviteit of allergie, overgevoelig voor bepaalde E-nummers, fruit, cafeïne, vissoorten enz. Pinda of notenallergie, koemelkeiwit allergie enz. Druk reageren op suiker? Je kan ook uit laten testen welk soort voedingsmiddel het beste bij je past. Bijvoorbeeld wat melk betreft: koemelk, geitenmelk, amandelmelk, rijstemelk, havermelk of kokosmelk. Of gluten: tarwe, spelt, rogge, gerst, haver of teff.

Je kan op heel veel verschillende soorten voeding of voedingsmiddelen overgevoelig of allergisch reageren. Soms is het heel lasting zelf de link te leggen. Je kan tot 72 uur later (!) nog reageren op een voedingsmiddel. Tevens eet je nooit één ding, maar een combinatie van iets. Wat is het dan waar jou lijf op reageert? Je kan een eliminatidieet volgen, maar daar ben je lang mee bezig en vergt veel discipline en geduld.

Indien je een onbedwingbare behoefte aan suikers/snoeperijen hebt, is de kans groot dat je een onbalans op suikers hebt. Dat gaat heel vaak samen.

Vanuit mijn orthomoleculaire achtergrond kan ik kijken of er specifieke voedingsmiddelen zijn, die niet in het dagmenu mogen ontbreken. Er is voeding die heel goed is voor je darmen. Je darmen niet op orde, is heel vaak oorzaak van vele klachten. Depressieve klachten worden daar ook vaak aan gelinkt.